10 października 2018 roku w Teatrze Łaźnia Nowa miał miejsce VIII Małopolski Konkurs Pieśni i Poezji Patriotycznej, zorganizowany przez Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie przy współpracy z Biurem Poselskim Posła na Sejm RP Pana Ireneusza Rasia. Było to szczególne wydarzenie, a wszystko ze względu na 100 rocznicę Odzyskania przez Polskę Niepodległości.
Czytaj więcej: 10.10.2018 - VIII Małopolski Konkurs Pieśni i Poezji Patriotycznej już za namiWitamy z areny sportowej gastronomika. Właśnie zakończyliśmy rozgrywki sportowe, do których zaprosiliśmy gości z Chin. Do turnieju przyłączyli się również przedstawiciele dyrekcji i nauczyciele z zaprzyjaźnionej szkoły.
Czytaj więcej: 8.10.2018 - Polsko-chińskie rozgrywki sportowe w Gastronomiku5 października (piątek) odbyły się w naszej szkole zajęcia integracyjno - zapoznawcze z uczniami i nauczycielami z Chin.
Spotkanie rozpoczęło się od uroczystego przywitania przez Panią wicedyrektor Małgorzatę Matysik a następnie zaproszeni goście obejrzeli krótki film o Polsce, walorach turystycznych i krajoznawczych, symbolach narodowych.
W dniu 4 października, rozpoczęła się oficjalna wizyta międzynarodowej grupy z Chin w ZSG nr 1. Gościmy u nas trzech nauczycieli przedmiotów zawodowych hotelarskich i gastronomicznych wraz z 14 uczniami ze szkoły Tianjin Maritime College w Chinach.
Czytaj więcej: 4.10.2018 - Good Morning CHINAW ubiegłym tygodniu nasza szkoła przyłączyła się do obchodów Europejskiego Dnia Języków. Nauczyciele przygotowali i przeprowadzili różnorodne, kreatywne lekcje i zaangażowali uczniów do udziału w wielu niezwykłych zadaniach związanych z tym fascynującym świętem. Były plakaty, quizy, wyzwania, gra miejska a nawet Escaperoom! Dużo się działo, w szkole i nie tylko, więc zachęcamy serdecznie do przeczytania krótkiej relacji.
Czytaj więcej: Świętowaliśmy Europejski Dzień Języków 2018!W dniach 28-30.09.2018 r piętnaścioro uczniów z klas: 2a, 2b, 3a, 4b, uczestniczyło w Weekendowych warsztatach w ramach projektu Małopolska Chmura Edukacyjna, obszar: Żywność.
Młodzież przez 3 dni aktywnie uczestniczyła w zaplanowanych zajęciach prowadzonych przez nauczycieli akademickich Wydziału Technologii Żywności UR.