Menu główne

ava1

LOGO LIBRUS poziome

26.10.2012 - Dzień Jezyków Obcych

dzien_jezykow2012Już po raz piąty spotkaliśmy się na Dniu Języków Obcych. W tym roku uroczystość ta odbyła się 26.10.2012 i została otwarta przez Panią dyr. Barbarę Brewczyńska oraz wicedyr. Małgorzatę Matysik w obecności nauczycieli języków obcych wraz z zainteresowanymi uczniami. Jak co roku mieliśmy barwny przegląd stoisk krajów z różnych obszarów językowych. Uczniowie tak przygotowali swoje prezentacje, aby jak najciekawiej oddać klimat danego kraju wraz z jego osobliwościami turystycznymi, kulturowymi i kulinarnymi. Zapraszam w podróż do różnych zakątków świata poprzez krótką prezentację poszczególnych stanowisk.

Czytaj więcej: 26.10.2012 - Dzień Jezyków Obcych

24.10.2012 - V Olimpiada Wiedzy Hotelarskiej - etap szkolny

24.10.21_0hW dniu 24.10.2012 r. odbył się etap wewnątrzszkolny V Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej, a tematem przewodnim było „funkcjonowanie gastronomii w hotelarstwie". Wzięło w nim udział 21 osób z trzecich i czwartych klas hotelarskich z naszej szkoły. Uczennice Pamela Gez z klasy 4h i Justyna Guśtak z klasy 3h zakwalifikowały się do etapu okręgowego olimpiady, który odbędzie się w styczniu.

Czytaj więcej: 24.10.2012 - V Olimpiada Wiedzy Hotelarskiej - etap szkolny

Wyniki Ogólnopolskiego Konkursu Geograficznego

Komitet Organizacyjny Ogólnopolskiego Konkursu Geograficznego „Geo-Planeta” uprzejmie informuje, że znane są wyniki tegorocznej edycji Konkursu. Szczegóły dostępne są na stronie www.geo.suwikr.pl.
W naszej szkole najlepsze wyniki uzyskał uczeń Łukasz Olech z klasy IV i. Otrzymał nagrodę książkową oraz dyplom za bardzo dobre wyniki. Pozostali uczniowie klas: IV t, IV c otrzymali dyplomy uznania. Gratulujemy!

arrowZobacz zdjęcia 

4.04.2012 - Konkurs Wypieków Wielkanocnych

konkurs_wypiekow2012W dniu 4 kwietnia 2012 r. odbył się Konkurs Wypieków Wielkanocnych. W konkursie brało udział 17 uczniów z klas: IIa, IIb, IIc, IIIa, IIIj, którzy przygotowali ciasta świąteczne z kategorii wypieków typowych i nietypowych.

Jury oceniało prace konkursowe pod względem: zgodności z tematem, dekoracji, pomysłowości wydania, oceny organoleptycznej.
I miejsce w kategorii wypieków nietypowych otrzymali: OKSIEŃ JOLANTA i KRAWCZYK EWELINA z kl. IIa za "Koszyczek wielkanocny"
oraz KATA TOMASZ z kl. IIIa za "Paschę wielkanocną"
W kategorii wypieków typowych jury przyznało:

Czytaj więcej: 4.04.2012 - Konkurs Wypieków Wielkanocnych

19.03.2012 - Konkurs z języka angielskiego

19.03.2012_konkurs_j_a19 marca odbył się w naszej szkole Konkurs z języka angielskiego zawodowego. Organizatorami konkursu byli: p. Maciej Kędzior, p. Jolanta Kołton oraz p. Marcin Podstawski. W konkursie udział wzięli uczniowie z klas: IIi oraz IIt. Uczestnicy zmagali się z wieloma pytaniami w formie ustnej z dziedzin takich jak hotelarstwo i turystyka.

W konkursie należało wykazać się zdolnością konstruowania zdań w języku angielskim odnośnie pracy w hotelu i biurach podróży. Uczniowie mieli za zadanie opisać umiejętności, które należy posiadać w pracy oraz pokierować turystów po mieście tak, by trafili z hotelu do różnych miejsc. Ponadto uczestnicy przeprowadzali dialogi z recepcjonistką odnośnie dodatkowych zamówień w hotelu oraz o atrakcjach turystycznych a także tłumaczyli z języka angielskiego na język polski teksty opisujące popularne regiony turystyczne i hotele.

Czytaj więcej: 19.03.2012 - Konkurs z języka angielskiego

2.03.2012 - Konkurs "Na najlepszego germanistę"

W dniu 02.03.2012 o godz 8.50 odbył się konkurs "Na najlepszego germanistę", który obejmował zagadnienie leksykalno-gramatyczne.
W konkursie brało udział 17 uczniów z klasy II c, III h oraz IV h.
Pierwsze miejsce zajęli uczniowie Michał Deląg z klasy III h, Adam Kurzydło z klasy III h oraz Monika Piłat z klasy III h. Drugie miejsce zajęli Natalia Czernik z klasy IV h oraz Tomasz Bednarek z klasy IV h. Trzecie miejsce zajął Marcin Olsza z klasy III h.

Zwycięzcom serdecznie gratuluje.
Małgorzata Nowacka

Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok