W imieniu rodziców Lenki Cholewy dziękujemy wszystkim Uczniom i Pracownikom szkoły, którzy wsparli zbiórkę pieniężną na leczenie chorej dziewczynki. Podczas zbiórki zebrano kwotę 678,91 zł. Cieszymy się, że mogliśmy, choć w tak niewielkim stopniu, pomóc Lenie Cholewie.
Marcin Filipkiewicz - Szef Kuchni restauracji Hotelu Copernicus | |
Krystian Zalejski - Szef Kuchni, doradca kulinarny Transgourmet | |
Paweł Bogusz, Paweł Czarnik, Jacek Grochot - Jury w kategorii kelner | |
|
|
Już po raz drugi w naszej szkole odbył się kiermasz taniej książki zorganizowany przez Samorząd Uczniowski. Akcja cieszyła się dużym zainteresowaniem wśród uczniów i nauczycieli. Szeroki wybór literatury zadowolił wszystkich, którzy chcieli dokonać zakupu książek.
Czytaj więcej: 9.03.2017 - Kiermasz taniej książki8 marca, dzięki uprzejmości Krakowskiego Biura Festiwalowego, które to opiekuje się obiektem, grupy turystyczne z klas I ht i II ht miały okazję zwiedzić i poczuć atmosferę ICE Congress Center Kraków. Wspaniały obiekt został oddany do użytku w 2014 r. Do dyspozycji gości są m.in. sala audytoryjna, kameralna, teatralna, trzypoziomowe foyer z widokiem na Wawel, Wisłę i Krakowski Kazimierz. Liczne wydarzenia, koncerty, bankiety przyciągają turystów z całego kraju.
Czytaj więcej: 8.03.2017 - ICE Congress Center KrakówAm Samstag, den 04. März 2017 war es endlich soweit und das Team der Tourismusschulen Villa Blanka, Katharina Perger, Ladina Wyss, Tamara Plattner und Maximilian Hiltpolt, konnten ihre Kreavität unter Beweis stellen. Der Lohn der Anstrengungen war ein 1. Platz im Service mit der absoluten Punkteanzahl und hervorragenden 2. und 3. Platz in der Küche mit gleicher Punkteanzahl. Genießt die Bilder und feiert mit...
Fotorelacja z pobytu naszych przyjaciół z Innsbrucka w Polsce.
Czytaj więcej: XVIII Gastronomischer Wettbewerb in Krakau, Polen