HARMONOGRAM KONSULTACJI MATURALNYCH
Nasza uczennica w finale XII Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej ...
Zebrania z rodzicami 20.01.2021 r.
Egzaminy potwierdzające kwalifikacje w zawodzie - informacje
Konkurs Wypieków Bożonarodzeniowych 18.12.2020 r.
W czwartek Wrocław przywitał nas piękną, słoneczną pogodą, zabytkami i cudowną wiosenną zielenią. Zwiedzanie miasta rozpoczęliśmy od Panoramy Racławickiej. Po wejściu do rotundy znaleźliśmy się w centrum wielkiej bitwy, otaczały nas wojska Tadeusza Kościuszki i carskie regimenty. Na zewnątrz dowiedzieliśmy się jak ten nietypowy obraz trafił z Lwowa do Wrocławia. Obok Panoramy podziwialiśmy fragmenty dawnych murów miejskich i galerie sztuki śląskiej w Muzeum Narodowym.
Co sprawia, że do małej miejscowości w departamencie Wandea we Francji zjeżdżają się delegacje z aż 20 państw Europy? Odpowiedź jest prosta, chęć dzielenia się, promowania oraz wymiany europejskiej i międzynarodowej wiedzy specjalistycznej. Jest to niewątpliwie święto rezultatów europejskich programów wymian uczniów oraz nauczycieli.
Dnia 16.04.2018 rozpoczęliśmy w Tourismusschulen Villa Blanka w Innsbrucku staż Job shadowing w związku z realizacją projektu „Smaki Europy - zagraniczne staże uczniów i nauczycieli z Zespołu Szkół Gastronomicznych nr1 w Krakowie” POWER VET 2016 - 1 - PL01 - KA102 - 024402 w ramach projektu:
W dniu 14.04.2018 r. zwiedzaliśmy wyspę Île de Noirmoutier, na której swój staż odbywają dwaj nasi uczniowie. Niestety nie udało nam się przejechać ,,Passage du Gois" może następnym razem.
12.04. 2018 r. wyróżnienie otrzymał zespół w składzie: Wiktoria Nicia i Bartłomiej Rakoczy z klasy IIIB podczas IV Międzynarodowego Konkursu Kulinarnego - Smak Gościnności.
Tematem Konkursu była fasola "Piękny Jaś" z Doliny Dunajca.
11 kwietnia uczniowie naszej Szkoły wzięli udział w XIII Przeglądzie Małych Form Teatralnych w języku angielskim, zorganizowanym (tradycyjnie) przez V LO w Krakowie. Nasi uczniowie przygotowali spektakl pt.: ”Santa versus Holiday Armadillo”.


