Miłosz Kowalski - swoją przygodę z kuchnią rozpoczął w Krakowie. Zawód kucharza zdobył w Szkole Gastronomicznej im. Odona Bujwida, a wykonywana praca przerodziła się w prawdziwą życiową pasję. Pierwsze szlify zdobywał w Krakowie.
Czytaj więcej: Juror Miłosz KowalskiMateusz Guzik - ambitny i utalentowany szef kuchni restauracji Enoteka Pergamin. Kunsztu kulinarnego uczył się pod okiem najbardziej znanych i cenionych krakowskich szefów kuchni. W swoją pracę wkłada wiele pasji i miłości do gotowania oraz wiedzę i doświadczenie. Jego kuchnia to połączenie tradycji z nowoczesnością, w której wykorzystuje produkty najwyższej jakości, pochodzące od krakowskich producentów.
Czytaj więcej: Juror Mateusz GuzikMarek Burkacki - doświadczony kucharz, który umiejętności i wiedzę zdobywał w takich restauracjach jak Fryderyk Chopin w Pałacu Sobańskich, czy La Rotisserie w Warszawie.
Czytaj więcej: Juror Marek BurkackiŁukasz Cichy - szef kuchni restauracji ,,Biała Róża” w Krakowie. Absolwent ZSG nr 1. Laureat III miejsca VI edycji Małopolskiego Konkursu Szkół Gastronomicznych ,,Kulinaria przyszłości”.
Joanna Ochniak - międzynarodowy, certyfikowany juror konkursów kulinarnych w WorldChefs, autorka Kodeksu Etycznego Jurora Konkursów Kulinarnych, ambasador Kulinarnego Pucharu Polski, inicjator i współorganizator konkursu im. Rafała Jelewskiego - Wielkopolski Kucharz Roku, ekspertka w dziedzinie szkoleń i marketingu w gastronomii, członek Komitetu Międzynarodowego Dnia Szefa Kuchni w WorldChefs działającego na rzecz zdrowego żywienia dzieci na świecie, członek Kapituły Kulinarnego Pucharu Polski, Kapituły Hermesów Poradnika Restauratora oraz Komisji Weryfikacyjnej Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni (OSSKiC).
Czytaj więcej: Juror Joanna OchniakFilip Maniak -Chef de Partie Compass Group at Chelsea London Football Club Training Ground. Uczestnik szkoleń w prestiżowej szkole kucharskiej Le Cordon Bleu Paris - London. Absolwent Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie. Wieloletni sponsor MKSG.
Zapraszamy do uczestnictwa w III edycji szkolenia z zakresu kompetencji cyfrowych nauczycieli przedmiotów zawodowych w ramach projektu „Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce II” - komponent Małopolska Chmura Edukacyjna.
Serdecznie zapraszamy Gimnazjalistów, Rodziców, Nauczycieli do zapoznania się z ofertą edukacyjną Naszej Szkoły podczas Festiwalu Zawodów, który odbędzie się w dniach 23 - 25 marca 2017 w godzinach 1000 - 1500 w halach wystawowych przy ul. Galicyjskiej 9 w Krakowie. Nasze stoisko zlokalizowane będzie pod nr T5 - branża - turystyczno-gastronomiczna.
ZSG nr 1 kształci w atrakcyjnych na rynku pracy zawodach:
- technik hotelarstwa,
- technik obsługi turystycznej,
- technik żywienia i usług gastronomicznych,
- kelner,
oraz Branżowa Szkoła I stopnia zawód kucharz
Zalety szkoły:
- dogodna lokalizacja,
- nowoczesne pracownie zawodowe do wszystkich kwalifikacji zawodwych,
- multimedialne sale lekcyjne z dostępem do internetu,
- praktyki organizowane w najlepszych krakowskich zakładach oraz nad Bałtykiem,
- bezpłatne zagraniczne staże zawodowe dla uczniów, potwierdzone certyfikatami Europass,
- możliwość wyjazdu na roczne stypendium w Innsbrucku,
- świetna baza sportowa (m.in. orlik),
- koedukacyjny internat,
- ośrodek egzaminacyjny (uczniowie zdają egzaminy zawodowe w swojej szkole),
- brak nudy i rutyny (będziesz mógł uczestniczyć w wielu przedsięwzięciach zawodowych, charytatywnych, kulturalnych, sportowych i innych),
- bezpieczeństwo w szkole zapewnione przez monitoring wewnętrzny i zewnętrzny,
- tytuł „Szkoły z Pasją".