Menu główne

ava1

LOGO LIBRUS poziome

Juror Zbigniew Kurleto

zdjecie 3Zbigniew Kurleto - Mistrz kuchni, przewodniczący sekcji gastronomicznej Krakowskiej  Kongregacji Kupieckiej, obecnie zatrudniony w restauracji  Hawełka, doradca kulinarny Gastroinfo, Rational, KrakGastro, były szef kuchni w hotelu Batory , Grand i restauracji  Wierzynek w Krakowie. Uczestnik konkursów kulinarnych w kraju i zagranicą.

Czytaj więcej: Juror Zbigniew Kurleto

Juror Wiesław Bober

Wieslaw Bober Wzorcownia kwiecien 2017 96Wiesław Bober należy do wąskiego grona najlepszych i najbardziej doświadczonych  kucharzy w Polsce. Branża gastronomiczna zafascynowała go i pochłonęła całkowicie.
Gotował dla artystów, ludzi świata polityki oraz Miss World. Popularyzował polskie smaki w Maso Corto we Włoszech, Kaprun w Austrii oraz w Pradze.

Czytaj więcej: Juror Wiesław Bober

Juror Tomasz Smoczyk

20181207 164948Tomasz  Smoczyk -  szef kuchni restauracji Hotelu Grand w Krakowie, miłośnik kuchni włoskiej,  ceniący jednocześnie międzynarodową kuchnię typu fusion oraz kuchnię staropolską. Bezustannie zachwycający kreatywnością,  dbający o rozwój własny  i swoich współpracowników przez udział w licznych konkursach i wydarzeniach kulinarnych.

Czytaj więcej: Juror Tomasz Smoczyk

Juror Tomasz Niewiara

2016 10 3 LP8 8909Tomasz Niewiara -szef kuchni Hotelu  Szary Residence w Michałowicach.  Absolwent ZSG nr 1 w Krakowie. Doświadczenie zawodowe zdobywał  w restauracjach w Polsce i za granicą. Może się pochwalić dużą liczbą  zadowolonych klientów indywidualnych-organizował komunie, chrzciny, urodziny  i inne wydarzenia kulinarne.

Czytaj więcej: Juror Tomasz Niewiara

Juror Roman Pawlik

RomanRoman Pawlik - Executive Chef w hotelu  Park Inn by Radisson Kraków. Doświadczenie zawodowe zdobywane w Polsce oraz za granicą w restauracjach oraz sieciach Hoteli takich jak Best Western, Holiday Inn, Hilton, Radison. Staż pracy 20 lat. Tytuł mistrza w zawodzie kucharz, technik technologii żywienia, kurs pedagogiczny.

Juror Robert Kopacz

Robert Kopacz Tauron ArenaRobert Kopacz - szef kuchni restauracji Tauron Arena Kraków. Absolwent  ZSG nr 1w Krakowie. Uczestnik  Małopolskiego Konkursu Szkół Gastronomicznych.

Juror Rafał Bosak

IMG 1243Rafał Bosak -  Sous Chef  w krakowskiej restauracji ,,Zakładka” (od 5 lat znajduje sie w przewodniku Michelin i Gault&Millau).
Absolwent ZSG nr 1, zwycięzca XIII edycji MKSG ,,Przysmaki europejskich piłkarzy”.
Doświadczenie kulinarne zdobywa w krakowskich restauracjach, w zawodzie od 9 lat.
Pasjonat kuchni polskiej i klasycznej kuchni francuskiej.

Juror Marcin Polus

IMG 1052Marcin Polus.
Moja historia z gotowaniem zaczęła się  w rodzinnym domu pod bacznym okiem ukochanej Babci i Mamy, które były świetnymi kucharkami  ceniącymi polskie tradycje kulinarne. To właśnie One miały wpływ na wybór szkoły. Swoje kroki skierowałem do Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 1 w Nowej Hucie, którą skończyłem w 1992 roku.

Czytaj więcej: Juror Marcin Polus

Juror Piotr Porada

Piotr PoradaaPiotr Porada – utalentowany szef kuchni w hotelu Arłamów - jednego  z najbardziej prestiżowych ośrodków wypoczynkowych w Polsce.  Warsztat kulinarny zdobywał w Wielkiej Brytanii, gdzie uczył się od najlepszych szefów kuchni w restauracjach nagrodzonych gwiazdkami Michelin.

Czytaj więcej: Juror Piotr Porada

Juror Mirosław Drewniak

DSC 4044Mirosław Drewniak - znany w Polsce kucharz i szef kuchni.
Mirek Drewniak to członek kapituły elitarnego Klubu Szefów Kuchni, prezes i współzałożyciel Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni - oddziału śląskiego. Organizator gastronomii podczas dużych imprez sportowych, takich jak Puchar Świata w skokach narciarskich, Letnie Grand Prix czy rekreacyjnych, jak Polskie Dni w Maso Corto i Kaprun.

Czytaj więcej: Juror Mirosław Drewniak
Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok