Zbigniew Kurleto - Mistrz kuchni, przewodniczący sekcji gastronomicznej Krakowskiej Kongregacji Kupieckiej, obecnie zatrudniony w restauracji Hawełka, doradca kulinarny Gastroinfo, Rational, KrakGastro, były szef kuchni w hotelu Batory , Grand i restauracji Wierzynek w Krakowie. Uczestnik konkursów kulinarnych w kraju i zagranicą.
Czytaj więcej: Juror Zbigniew KurletoWiesław Bober należy do wąskiego grona najlepszych i najbardziej doświadczonych kucharzy w Polsce. Branża gastronomiczna zafascynowała go i pochłonęła całkowicie.
Gotował dla artystów, ludzi świata polityki oraz Miss World. Popularyzował polskie smaki w Maso Corto we Włoszech, Kaprun w Austrii oraz w Pradze.
Tomasz Smoczyk - szef kuchni restauracji Hotelu Grand w Krakowie, miłośnik kuchni włoskiej, ceniący jednocześnie międzynarodową kuchnię typu fusion oraz kuchnię staropolską. Bezustannie zachwycający kreatywnością, dbający o rozwój własny i swoich współpracowników przez udział w licznych konkursach i wydarzeniach kulinarnych.
Czytaj więcej: Juror Tomasz SmoczykTomasz Niewiara -szef kuchni Hotelu Szary Residence w Michałowicach. Absolwent ZSG nr 1 w Krakowie. Doświadczenie zawodowe zdobywał w restauracjach w Polsce i za granicą. Może się pochwalić dużą liczbą zadowolonych klientów indywidualnych-organizował komunie, chrzciny, urodziny i inne wydarzenia kulinarne.
Czytaj więcej: Juror Tomasz NiewiaraRoman Pawlik - Executive Chef w hotelu Park Inn by Radisson Kraków. Doświadczenie zawodowe zdobywane w Polsce oraz za granicą w restauracjach oraz sieciach Hoteli takich jak Best Western, Holiday Inn, Hilton, Radison. Staż pracy 20 lat. Tytuł mistrza w zawodzie kucharz, technik technologii żywienia, kurs pedagogiczny.
Robert Kopacz - szef kuchni restauracji Tauron Arena Kraków. Absolwent ZSG nr 1w Krakowie. Uczestnik Małopolskiego Konkursu Szkół Gastronomicznych.
Rafał Bosak - Sous Chef w krakowskiej restauracji ,,Zakładka” (od 5 lat znajduje sie w przewodniku Michelin i Gault&Millau).
Absolwent ZSG nr 1, zwycięzca XIII edycji MKSG ,,Przysmaki europejskich piłkarzy”.
Doświadczenie kulinarne zdobywa w krakowskich restauracjach, w zawodzie od 9 lat.
Pasjonat kuchni polskiej i klasycznej kuchni francuskiej.
Marcin Polus.
Moja historia z gotowaniem zaczęła się w rodzinnym domu pod bacznym okiem ukochanej Babci i Mamy, które były świetnymi kucharkami ceniącymi polskie tradycje kulinarne. To właśnie One miały wpływ na wybór szkoły. Swoje kroki skierowałem do Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 1 w Nowej Hucie, którą skończyłem w 1992 roku.
Piotr Porada – utalentowany szef kuchni w hotelu Arłamów - jednego z najbardziej prestiżowych ośrodków wypoczynkowych w Polsce. Warsztat kulinarny zdobywał w Wielkiej Brytanii, gdzie uczył się od najlepszych szefów kuchni w restauracjach nagrodzonych gwiazdkami Michelin.
Czytaj więcej: Juror Piotr PoradaMirosław Drewniak - znany w Polsce kucharz i szef kuchni.
Mirek Drewniak to członek kapituły elitarnego Klubu Szefów Kuchni, prezes i współzałożyciel Ogólnopolskiego Stowarzyszenia Szefów Kuchni i Cukierni - oddziału śląskiego. Organizator gastronomii podczas dużych imprez sportowych, takich jak Puchar Świata w skokach narciarskich, Letnie Grand Prix czy rekreacyjnych, jak Polskie Dni w Maso Corto i Kaprun.