Dnia 16.04.2018 rozpoczęliśmy w Tourismusschulen Villa Blanka w Innsbrucku staż Job shadowing w związku z realizacją projektu „Smaki Europy - zagraniczne staże uczniów i nauczycieli z Zespołu Szkół Gastronomicznych nr1 w Krakowie” POWER VET 2016 - 1 - PL01 - KA102 - 024402 w ramach projektu:
W dniu 14.04.2018 r. zwiedzaliśmy wyspę Île de Noirmoutier, na której swój staż odbywają dwaj nasi uczniowie. Niestety nie udało nam się przejechać ,,Passage du Gois" może następnym razem.
11 kwietnia uczniowie naszej Szkoły wzięli udział w XIII Przeglądzie Małych Form Teatralnych w języku angielskim, zorganizowanym (tradycyjnie) przez V LO w Krakowie. Nasi uczniowie przygotowali spektakl pt.: ”Santa versus Holiday Armadillo”.
W dniu 09.04.2018 r uczniowie biorący udział w projekcie „Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce II” w ramach komponentu Małopolskiej Chmury Edukacyjnej uczestniczyli w zajęciach stacjonarnych na Wydziale Technologii Żywności UR. Tematem zajęć, prowadzonych przez dr Renatę Bieżanowską- Kopeć była: „Ocena sposobu żywienia oraz stanu odżywienia człowieka. Badania antropometryczne".
Będziemy mięć nową elewację budynku - będzie cieplej i piękniej :)
9 kwietnia przedstawiciele klas 1h, 2b, 3ht uczestniczyli w Turnieju Wiedzy o Środowisku przeprowadzonym w ramach programu edukacyjnego Pracowni Animacji Ekologicznej Ośrodka Kultury im. C. K. Norwida - ,,Drzewo - stan - miasta".