Menu główne

ava1

LOGO LIBRUS poziome

26.04.2018 - Jeszcze więcej fotek wprost z Cypru - kuchnia cypryjska

cypr kuchnia28I greet with the sunshine island of exotic fragrances and Eastern Mediterranean flavours. The end of the first week of work :)

Czytaj więcej: 26.04.2018 - Jeszcze więcej fotek wprost z Cypru - kuchnia cypryjska

24.04.2018 - Wycieczka zawodowa klasy 3ht

3HT kopce2We wtorek 24. kwietnia b.r. klasa 3ht wraz z opiekunami panem Pawłem Walochem i panem Filipem Fugiel udała się na wycieczkę zawodową. Rozpoczęliśmy ją przed naszą szkołą, a trasę z Salwatora na Kopiec Kościuszki przez Las Wolski, aż po Kopiec Piłsudskiego pokonaliśmy pieszo.

Czytaj więcej: 24.04.2018 - Wycieczka zawodowa klasy 3ht

Job shadowing dla nauczycieli ZSG1 w Tourismusschulen Villa Blanka w Innsbrucku

job2018 22W dniach: 16.04 - 20.04.2018 nauczyciele przedmiotów zawodowych uczestniczyli w stażu Job shadowing w Innsbrucku, realizowanym w ramach projektu: „Smaki Europy - zagraniczne staże uczniów i nauczycieli z Zespołu Szkół Gastronomicznych nr1 w Krakowie” POWER VET 2016 - 1 - PL01 - KA102 - 024402 w ramach projektu: „Staże zagraniczne dla uczniów i absolwentów szkół zawodowych oraz mobilność kadry kształcenia zawodowego” realizowanego ze środków POWER na zasadach Programu Erasmus+ sektor Kształcenie i szkolenia zawodowe.

Czytaj więcej: Job shadowing dla nauczycieli ZSG1 w Tourismusschulen Villa Blanka w Innsbrucku

22.04.2018 - Młodzież z Gastronomika na Cyprze w ramach projektu: „Smaki Europy - zagraniczne staże uczniów i nauczycieli z ZSG1 w Krakowie” realizowany ze środków PO WER na zasadach Programu Erasmus+ sektor Kształcenie i szkolenia zawodowe

cypr201822 kwietnia 16 uczennic naszej szkoły z klas 2a, 2b, 3a, 3b, 3cj, 3ht wyleciało z lotniska Kraków Balice do miasta Paphos znajdującym się na Cyprze  w ramach projektu "Smaki Europy- zagraniczne staże uczniów i nauczycieli z ZSG 1 w Krakowie" POWERVET-2016-1-PL01-KA102-024402 realizowanego ze środków PO WER na zasadach Programu Erasmus+ sektor Kształcenie i szkolenia zawodowe.
Tuż po przylocie zapoznałyśmy się z miastem i tutejszymi zwyczajami. Zostałyśmy bardzo serdecznie przywitane, towarzyszy nam cudowna, ciepła pogoda i wspaniałe widoki. Odwiedziłyśmy tutejszą szkołę gdzie uczestniczyłyśmy w lekcji greckiego i historii, po zwiedzeniu szkoły udałyśmy się na uroczysty obiad z dyrekcją i pracownikami szkoły.

Czytaj więcej: 22.04.2018 - Młodzież z Gastronomika na Cyprze w ramach projektu: „Smaki Europy - zagraniczne...

21.04.2018 - Gimnazjaliści zainteresowani nauką w Gastronomiku - Dzień Otwarty w naszej szkole

dzien.otwarty2018W dniu 21 kwietnia br. gościliśmy w murach szkoły gimnazjalistów zainteresowanych nauką w naszej placówce. Młodzież goszcząca w szkole zwiedzała sale lekcyjne i technologiczne oraz degustowała przygotowane potrawy. Gimnazjaliści mogli zapoznać się z ofertą edukacyjną oraz porozmawiać z naszymi uczniami i nauczycielami. W czasie trwania Dni Otwartych odbyły się także: warsztaty kulinarne, pokaz profesjonalnej obsługi kelnerskiej, pokaz szkolnego zespołu Cheerleaders, a wszystko to przy dobrej muzyce.

Czytaj więcej: 21.04.2018 - Gimnazjaliści zainteresowani nauką w Gastronomiku - Dzień Otwarty w naszej szkole

20-21.04.2018 - Na tropie tajemnic Wrocławia. Wycieczka uczniów z klas trzecich i czwartych

wycieczka.wroclaw2018 W czwartek Wrocław przywitał nas piękną, słoneczną pogodą, zabytkami i cudowną wiosenną zielenią. Zwiedzanie miasta rozpoczęliśmy od Panoramy Racławickiej. Po wejściu do rotundy znaleźliśmy się w centrum wielkiej bitwy, otaczały nas wojska Tadeusza Kościuszki i carskie regimenty. Na zewnątrz dowiedzieliśmy się jak ten nietypowy obraz trafił z Lwowa do Wrocławia. Obok Panoramy podziwialiśmy fragmenty dawnych murów miejskich i galerie sztuki śląskiej w Muzeum Narodowym.

Czytaj więcej: 20-21.04.2018 - Na tropie tajemnic Wrocławia. Wycieczka uczniów z klas trzecich i czwartych
Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok