Menu główne

ava1

LOGO LIBRUS poziome

25.03.2019 - Kolejny staż, tym razem na Teneryfie

staz teneryfaRozpoczęliśmy staż na Teneryfie w ramach Projektu "Hiszpańskie smaki - zagraniczne staże dla uczniów ZSG 1 w Krakowie" jest realizowany ze środków PO WER na zasadach programu Erasmus+.

Czytaj więcej: 25.03.2019 - Kolejny staż, tym razem na Teneryfie

Za nami niezapomniana wycieczka do Włoch! WENECJA - ASYŻ - RZYM

123Za nami niezapomniana wycieczka do Włoch!
WENECJA - ASYŻ - RZYM

Od 10 do 15.03.2019 r. prawie pięćdziesięcioosobowa grupa młodzieży z naszej szkoły uczestniczyła w niezapomnianej wycieczce do Włoch.

Czytaj więcej: Za nami niezapomniana wycieczka do Włoch! WENECJA - ASYŻ - RZYM

Najsmaczniejsza Szkoła w mieście - Festiwal Zawodów!

 festiwal zawodow2019Już dziś zapraszamy na nasze stoisko T9 strefa Turystyczno - Gastronomiczna podczas Festiwalu Zawodów ul. Galicyjska 9.
Przedstawimy Wam naszą ofertę edukacyjną na nowy rok szkolny.
Jak tylko jeść to smacznie i zdrowo na stoisku ZSG nr 1 - T9!
Czytaj więcej: Najsmaczniejsza Szkoła w mieście - Festiwal Zawodów!

"Doskonalenie kompetencji kluczowych przez nauczycieli, drogą do uczniowskiego sukcesu”

ekipa2109Grupa nauczycieli przebywających w Finlandii w ramach projektu Erasmus plus "Doskonalenie kompetencji kluczowych przez nauczycieli, drogą do uczniowskiego sukcesu” pozdrawia serdecznie z Kokkoli. Przywieziemy do Krakowa nowego przeszkolonego nauczyciela przyszłości.

Czytaj więcej: "Doskonalenie kompetencji kluczowych przez nauczycieli, drogą do uczniowskiego sukcesu”

18.03.2019 - Pielgrzymka Maturzystów do Częstochowy

czestoch2019 nPielgrzymka Maturzystów do Częstochowy na Jasną Górę w intencji pomyślnie zdanego egzaminu dojrzałości.

Czytaj więcej: 18.03.2019 - Pielgrzymka Maturzystów do Częstochowy

Wielki Finał XX Jubileuszowego Małopolskiego Konkursu Szkół Gastronomicznych „Dziedzictwo kulinarne"

Wojski zebrał co prędzej z sąsiedztwa kucharzy;
Pięciu ich było,służą,on sam gospodarzy.
Jako kuchmistrz białym się fartuchem opasał,
Wdział szlafmycę, a ręce do łokciów zakasał;
(…) ręką przetarte okulary włożył,
Dobył z zanadrza księgę,odwinął,otworzył.

Księga ta miała tytuł Kucharz doskonały.(…)
Co Wojski wyczytawszy pojmie i obwieści,
To natychmiast kucharze robią umiejętni.
Wre robota, pięćdziesiąt nożów w stoły tętni (…)
Co się zgromadzić dało i z domu i z jatek,
I z lasów,i z sąsiedztwa,z bliska i z daleka:
Rzekłbyś,ptasiego tylko nie dostaje mleka.
Dwie rzeczy,których hojny pan do uczty szuka,
Łączą się w Soplicowie:dostatek i sztuka.
A.Mickiewicz Pan Tadeusz, Księga XI

 chinkiRozpoczynając relację z XX Małopolskiego Konkursu Szkół Gastronomicznych nieprzypadkowo sięgnęliśmy po fragment z naszej narodowej epopei, bowiem nasz jubileuszowy konkurs przebiegał pod hasłem „Dziedzictwo kulinarne”.
8 marca 2019 roku był dniem niezwykłym dla całej szkolnej społeczności Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 1, ponieważ po raz dwudziesty mieliśmy wielką przyjemność ugoszczenia reprezentantów szkół gastronomicznych z województwa małopolskiego, a także uczniów i nauczycieli przybywających z zagranicy.

Czytaj więcej: Wielki Finał XX Jubileuszowego Małopolskiego Konkursu Szkół Gastronomicznych „Dziedzictwo kulinarne"
Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok