Menu główne

ava1

LOGO LIBRUS poziome

Staż uczniów na Teneryfie 2019! Wspaniała przygoda, zdobycie niezapomnianych doświadczeń i piękne wspomnienia, które na zawsze pozostaną w naszej pamięci

teneryfa iwona2019W ramach projektu ,,Hiszpańskie Smaki - zagraniczne staże uczniów ZSG nr 1 w Krakowie" wyjechałyśmy na staż zawodowy na Teneryfę. Przedsięwzięcie to było realizowane ze środków POWER_VET na zasadach programu Erasmus+. Staż odbywałyśmy w czterogwiazdkowym, rodzinnym Hotelu Catalonia Punta Del Rey w miejscowości Las Calletilas, gdzie mieszkałyśmy wraz z naszym opiekunem Panią Iwoną Katarzyńską.

Czytaj więcej: Staż uczniów na Teneryfie 2019! Wspaniała przygoda, zdobycie niezapomnianych doświadczeń i piękne...

27.04.2019 - Gastronomik w mediach. Otwarta Sobota w ramach corocznego Krakowskiego Tygodnia Zawodowców

otwarta sobota2019
Gastronomik na tegorocznej edycji "Sobota u zawodowców", czyli dni otwarte krakowskich szkół branżowych" pokazał się od najlepszej strony!  Było smacznie, kolorowo, wesoło, a przed wszystkim - profesjonalnie, bo u nas nie da się inaczej :).
TVP3 Kraków : 27.04.2019, 18.30. Czas reportażu 57 sec.
Czytaj więcej: 27.04.2019 - Gastronomik w mediach. Otwarta Sobota w ramach corocznego Krakowskiego Tygodnia...

26.04.2019 - „Gastronomik” żegna Absolwentów - rocznik 2015-2019

absolwenci n.2019 W dniu 26.04.2019 r. odbyło się uroczyste zakończenie roku szkolnego dla tegorocznych Absolwentów naszej szkoły. Po czterech latach wspólnej pracy żegnamy uczniów klas IVa, IVb, IVht oraz IVcj.

Czytaj więcej: 26.04.2019 - „Gastronomik” żegna Absolwentów - rocznik 2015-2019

Zapraszamy na XXI Małopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych

Kopia XXI MAŁOPOLSKI 3Zapraszamy do udziału w XXI edycji Małopolskiego Konkursu Szkół Gastronomicznych, który odbędzie się w dniach 5-7 marca 2020 r.
Temat konkursu „Ponadczasowe smaki natury”.

 

 

 

 

 Poniżej publikujemy dokumenty do pobrania:

logo mini Aneks nr 1 kucharz
logo mini Aneks nr 2 kelner
logo mini Aneks nr 3 barman
logo miniAneks nr 4 cukiernik
___________________________________
 

Wspomnienia z poprzednich edycji...

Edycja Data/rok szkolny Hasło przewodnie Czytaj więcej
I  17-19.III.2000  „Potrawy galicyjskie” więcej
II  16-17.III.2001  „Kuchnie regionalne” więcej
III  8-10.III.2002  „Przeboje kulinarne Europy” więcej
IV  7-8.III.2003  „Moja specjalność” więcej
V  4-6.III.2004  „Potrawy literatury pięknej” więcej
VI  4-5.III.2005  „Kulinaria przyszłości” więcej
VII  10-12.III.2006  „Kuchnia bliżej natury” więcej
VIII  9-11.III.2007  „Półwiecze tradycji kulinarnych” więcej
IX  22-23.II.2008  „Wbrew regułom i kanonom” więcej
X  20-23.III.2009  „Młodzi łowcy smaków” więcej
XI  5-7.III.2010  „Polskie inspiracje kulinarne” więcej
XII  4 - 6.III.2011  „Specjalności kulinarne" więcej
XIII 9 - 11.III.2012 „Przysmaki europejskich piłkarzy” więcej
XIV 1-3.III.2013 „Gotuj z pasją i fantazją” więcej
XV 28.02.-1.03.2014 „Kuchnia z widokiem na Kraków” więcej
XVI 6-8.III.2015 "Nowohucki tygiel kulinarny" więcej
XVII 4-6.III.2016 „Polska Wielkanoc" więcej
XVIII 3-5.III.2017

„Podróż przez smaki”

więcej
XIX 2-4.III.2018  „Na królewskim stole” więcej
XX 7-9.III 2019  „Dziedzictwo kulinarne" więcej...
 

„Dlaczego fińskie dzieci uczą się najlepiej ?”. Job Shadowing nauczycieli przedmiotów ogólnokształcących w partnerskiej KPEDu w Kokkoli

finlandia20190okW dniach 18 - 22 marca 2019 roku grupa nauczycieli przedmiotów ogólnokształcących, uczestniczyła w mobilności kadry edukacji szkolnej w partnerskiej szkole w Kokkoli w Finlandii. Wyjazd był częścią realizowanego w szkole projektu „Doskonalenie kompetencji kluczowych przez nauczycieli, drogą do uczniowskiego sukcesu” w ramach Programu Erasmus+, Akcja A1 , mobilność kadry edukacji szkolnej.

Czytaj więcej: „Dlaczego fińskie dzieci uczą się najlepiej ?”. Job Shadowing nauczycieli przedmiotów...

Witaj Barcelono!

barcelona2019Migawki z wczoraj - ZSG nr 1 w Barcelonie w ramach Projektu "Hiszpańskie smaki - zagraniczne staże dla uczniów ZSG 1 w Krakowie" jest realizowany ze środków PO WER na zasadach programu Erasmus+.

Czytaj więcej: Witaj Barcelono!
Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok