W ramach projektu ,,Hiszpańskie Smaki - zagraniczne staże uczniów ZSG nr 1 w Krakowie" wyjechałyśmy na staż zawodowy na Teneryfę. Przedsięwzięcie to było realizowane ze środków POWER_VET na zasadach programu Erasmus+. Staż odbywałyśmy w czterogwiazdkowym, rodzinnym Hotelu Catalonia Punta Del Rey w miejscowości Las Calletilas, gdzie mieszkałyśmy wraz z naszym opiekunem Panią Iwoną Katarzyńską.
W dniu 26.04.2019 r. odbyło się uroczyste zakończenie roku szkolnego dla tegorocznych Absolwentów naszej szkoły. Po czterech latach wspólnej pracy żegnamy uczniów klas IVa, IVb, IVht oraz IVcj.
Poniżej publikujemy dokumenty do pobrania:
Wspomnienia z poprzednich edycji...
Edycja | Data/rok szkolny | Hasło przewodnie | Czytaj więcej |
I | 17-19.III.2000 | „Potrawy galicyjskie” | więcej |
II | 16-17.III.2001 | „Kuchnie regionalne” | więcej |
III | 8-10.III.2002 | „Przeboje kulinarne Europy” | więcej |
IV | 7-8.III.2003 | „Moja specjalność” | więcej |
V | 4-6.III.2004 | „Potrawy literatury pięknej” | więcej |
VI | 4-5.III.2005 | „Kulinaria przyszłości” | więcej |
VII | 10-12.III.2006 | „Kuchnia bliżej natury” | więcej |
VIII | 9-11.III.2007 | „Półwiecze tradycji kulinarnych” | więcej |
IX | 22-23.II.2008 | „Wbrew regułom i kanonom” | więcej |
X | 20-23.III.2009 | „Młodzi łowcy smaków” | więcej |
XI | 5-7.III.2010 | „Polskie inspiracje kulinarne” | więcej |
XII | 4 - 6.III.2011 | „Specjalności kulinarne" | więcej |
XIII | 9 - 11.III.2012 | „Przysmaki europejskich piłkarzy” | więcej |
XIV | 1-3.III.2013 | „Gotuj z pasją i fantazją” | więcej |
XV | 28.02.-1.03.2014 | „Kuchnia z widokiem na Kraków” | więcej |
XVI | 6-8.III.2015 | "Nowohucki tygiel kulinarny" | więcej |
XVII | 4-6.III.2016 | „Polska Wielkanoc" | więcej |
XVIII | 3-5.III.2017 | „Podróż przez smaki” | więcej |
XIX | 2-4.III.2018 | „Na królewskim stole” | więcej |
XX | 7-9.III 2019 | „Dziedzictwo kulinarne" | więcej... |
W dniach 18 - 22 marca 2019 roku grupa nauczycieli przedmiotów ogólnokształcących, uczestniczyła w mobilności kadry edukacji szkolnej w partnerskiej szkole w Kokkoli w Finlandii. Wyjazd był częścią realizowanego w szkole projektu „Doskonalenie kompetencji kluczowych przez nauczycieli, drogą do uczniowskiego sukcesu” w ramach Programu Erasmus+, Akcja A1 , mobilność kadry edukacji szkolnej.
Migawki z wczoraj - ZSG nr 1 w Barcelonie w ramach Projektu "Hiszpańskie smaki - zagraniczne staże dla uczniów ZSG 1 w Krakowie" jest realizowany ze środków PO WER na zasadach programu Erasmus+.