22 kwietnia obchodziliśmy Międzynarodowy Dzień Ziemi, którego celem jest zwrócenie uwagi na kwestie ochrony środowiska naturalnego, w tym promowanie zachowań proekologicznych. Przewodnim tematem tegorocznej 50. edycji tego święta były działania na rzecz ochrony klimatu, w szczególności zaakcentowanie wyzwań związanych z zachodzącymi zmianami klimatycznymi.
I tak się trudno rozstać
K. I . Gałczyński
W okresie bożonarodzeniowym nauczyciele Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie, realizujący projekt pt. „ Doskonalenie kompetencji kluczowych przez nauczycieli drogą do uczniowskiego sukcesu”, Program Erasmus +, akcja A1, mobilność kadry edukacji szkolnej, przygotowali międzynarodowy projekt e-Twinning pt. „Local Christmas Traditions in Modern Europe” („Lokalne tradycje bożonarodzeniowe we współczesnej Europie”) zapraszając do realizacji partnerów z Polski, Włoch, Rumunii, Turcji, Portugalii i Ukrainy. Projekt był realizowany na przełomie listopada 2019 roku i lutego 2020. Czytaj więcej...
U podnóża smaków, tych które instynktownie przemawiają do naszych serc, zawsze leży czysta pasja. Gdy kucharz ją utraci, choćby mieszkał w samych środku kopalni złota, stać go będzie jedynie na marną imitację.
Marcin Miszczak
XXI Małopolski Konkurs Szkół Gastronomicznych
Ponadczasowe smaki natury
![]() ![]() Dyrekcja, grono pedagogiczne i pracownicy ZSG nr 1 Uroczystość pogrzebowa Pani Dyrektor Elfridy Pantuli-Wątorek odbędzie się 16 marca 2020 r. o godz. 11.00 w kaplicy na cmentarzu Podgórskim. |