Menu główne

ava1

LOGO LIBRUS poziome

18.10.2016 - Zdobywamy doświadczenia. Na Trasie Królewskiej ze słowackimi rówieśnikami z Preszowa

slowacy wymiana2016Technik obsługi turystycznej to kierunek dla osób, które pociąga praca z ludźmi i podróże. Jednak, żeby ten cel osiągnąć warto zdobywać umiejętności dotyczące charakteru obsługi turystycznej już w szkole. Uczniowie klasy II ht stanęli na wysokości zadania opracowali trasę i 18 października oprowadzili przesympatyczną grupę swoich rówieśników wraz z Paniami opiekunkami ze Słowacji.

Czytaj więcej: 18.10.2016 - Zdobywamy doświadczenia. Na Trasie Królewskiej ze słowackimi rówieśnikami z Preszowa

7.10.2016 - Międzynarodowa polsko-cypryjska wymiana doświadczeń

cyprW piątek, 7 października, w naszej szkole odbyła się międzynarodowa konferencja pod hasłem: „Kształcenie zawodowe bez granic” z udziałem przedstawicieli szkół: polskiej i cypryjskiej oraz środowiska lokalnego.
Konferencję uroczyście otworzyła Pani Dyrektor Barbara Brewczyńska, następnie wszystkich zgromadzonych gości powitał Dyrektor szkoły z Pafos Pan Theodoros Elia.

Czytaj więcej: 7.10.2016 - Międzynarodowa polsko-cypryjska wymiana doświadczeń

26.09.2016 - Cypr bliżej nas - wizyta uczniów i nauczycieli z Paphos w ZSG1 Καλημέρα! - Kaliméra

cypr W poniedziałek, 26 września, w naszej szkole gościliśmy uczniów i nauczycieli z zaprzyjaźnionej szkoły na Cyprze: Technical School w Paphos.
Wizyta odbyła się w związku z realizacją projektu Erasmusplus. Był to równocześnie pierwszy dzień pobytu gości z Cypru w Polsce. Od wtorku uczniowie rozpoczynają praktyki w renomowanych krakowskich zakładach gastronomicznych, z którymi współpracuje nasza szkoła.

Czytaj więcej: 26.09.2016 - Cypr bliżej nas - wizyta uczniów i nauczycieli z Paphos w ZSG1 Καλημέρα! - Kaliméra

14-22.05.2016 - Polsko - Słowackie spotkania zawodowe uczniów i nauczycieli

slowacja2016Tradycją Naszej Szkoły są coroczne polsko – słowackie spotkania zawodowe uczniów i nauczycieli, w ramach których przedstawiciele Naszej Szkoły wyjeżdżają do partnerskiej Szkoły w Bratysławie, a my gościmy nauczycieli zawodu i uczniów Szkoły ze stolicy Słowacji.  

Czytaj więcej: 14-22.05.2016 - Polsko - Słowackie spotkania zawodowe uczniów i nauczycieli

15-21.05.2016 - Wymiana młodzieży z Bratysławą

bratyslawa2016okW dniach od 15-21.05.16 r. uczennice naszej szkoły Dominika Czajowska kl. II k, Katarzyna Michałek kl. II a, Aleksandra Sonik, Natalia Szwarga kl. II k, wraz z nauczycielami p. Bogumiłą Podgórską i p. Martą Łazarską uczestniczyły w wymianie międzynarodowej z Bratysławą. W tym samym czasie gościliśmy u nas uczennice i nauczycielki z Bratysławy. Celem pobytu było sporządzanie i prezentowanie kuchni polskiej na Słowacji, a także poznanie kultury słowackiej.

Czytaj więcej: 15-21.05.2016 - Wymiana młodzieży z Bratysławą

12-29.04.2016 - Norymberga

norynberga.2016W dniach 12 - 29 kwietnia 2016 r. Marcin Bujakowski i Bartosz Kurek uczestniczyli  w zagranicznym stażu  zawodowym w Niemczech. Pracowali w firmie DATEV DREI w Norymberdze. Zakres ich  obowiązków zawodowych obejmował przygotowywanie półproduktów potrzebnych do produkcji potraw, produkcję dań obiadowych, dbanie o higienę w kuchni oraz sprzedaż gotowych potraw.

Czytaj więcej: 12-29.04.2016 - Norymberga

27.11.2015 - Wymiana ze Słowacją

wymiana27.11.201527 listopada 2015r. pożegnaliśmy kolejną grupę uczniów i nauczycieli z zaprzyjaźnionej szkoły z Preszowa, którzy przebywali u nas na wymianie. Goście zakwaterowali się w gościnnym internacie naszej szkoły.

Czytaj więcej: 27.11.2015 - Wymiana ze Słowacją

Przyjęcie gości z Pafos

PafosW dniach 20 września - 4 października 2015 r. gościliśmy w naszej szkole 20 osobową delegację Technical School z Pafos na Cyprze. Uczniowie z pionu gastronomicznego tej szkoły realizowali staż zawodowy w ramach programu Erasmusplus. Stażyści w krakowskich restauracjach uczyli się sporządzania potraw kuchni polskiej i obsługi gości. Po pracy grupa aktywnie spędzała czas poznając Kraków i okolicę.

Czytaj więcej: Przyjęcie gości z Pafos
Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok