Z radością informujemy, że uczeń klasy 2b Bartosz Starnawski zdobył III miejsce w Konkursie „Mam zawód. Mam fantazję” w konkurencji „Zdrowie na talerzu”
Zadaniem ucznia było przygotowanie zakąski i dania głównego z produktów udostępnionych przez organizatora konkursu. Surowce znajdowały się w dwóch grupach: koszyk podstawowy- przeznaczony dla każdego uczestnika i koszyk dodatkowy – jeden na 5 osób.
Czytaj więcej: III miejsce Bartosza Starnawskiego z klasy 2 b w Konkursie „Mam zawód. Mam fantazję”31 marca w Myślenicach odbył się III MIĘDZYNARODOWY KONKURS KULINARNY „Smak Gościnności”. Naszą Szkołę reprezentowała dwuosobowa drużyna w składzie: Katarzyna Barszczewska i Jakub Darmoń z klasy IIIA. Tematem przewodnim tegorocznego konkursu była jagnięcina podhalańska. Uczniowie wykonali zakąskę „Jagnięcina w cieście filo z pieczarkami, serem feta i gorzką czekoladą” oraz danie główne „Gulasz jagnięcy z kremowym puree ziemniaczanym i wiosennymi warzywami”, za które otrzymali wyróżnienie.
Czytaj więcej: 31.03.2017 - Wyróżnienie w III Międzynarodowym Konkursie Kulinarnym „Smak Gościnności 2017”