Menu główne

ava1

LOGO LIBRUS poziome

II miejsce Michała Wnęka i Pauliny Piegzy w XIII Regionalnych Dni Rybactwa w Skoczowie

Paulina MichalW sobotę 19 września w Skoczowie, odbyły się XIII Regionalne Dni Rybactwa, a w ramach nich Mistrzostwa w Przyrządzaniu Potraw z Karpia dla uczniów szkół gastronomicznych.
W konkursie udział wzięło osiem szkół z województwa śląskiego i małopolskiego. Naszą szkołę reprezentowali uczniowie klasy IIb, Michał Wnęk i Paulina Piegza, którzy sporządzili „karpia w otoczce wieprzowej w aromacie borowika w piance cukinowej”.

Czytaj więcej: II miejsce Michała Wnęka i Pauliny Piegzy w XIII Regionalnych Dni Rybactwa w Skoczowie

KONKURS „WIRTUALNY MENEDŻER” - wielki sukces uczniów z klasy 3h

konkurs menagerZ wielką radością informujemy, że uczniowie z klasy 3h: Sandra Brączek, Klaudia Gacek i Kacper Herjan zajęli VIII miejsce w konkursie „Wirtualny Menedżer” wśród 56 zespołów z województw: małopolskiego, podkarpackiego, lubelskiego i świętokrzyskiego. Na szczególną uwagę zasługuje fakt, że Nasi uczniowie byli najlepszą drużyną wśród szkół zawodowych z Małopolski. Do finału konkursu zakwalifikowały się tylko dwie szkoły z województwa małopolskiego: Liceum Pijarów i ZSG nr 1.

Czytaj więcej: KONKURS „WIRTUALNY MENEDŻER” - wielki sukces uczniów z klasy 3h

II miejsce w konkursie „Smak Pstrąga w Pieninach”

smorowce2015W dniu 1.05.2015 r. w Sromowcach Niżnych u stóp Trzech Koron już po raz czwarty został zorganizowany konkurs kulinarny „Smak Pstrąga w Pieninach”. Tematem konkursu była przystawka zimna lub ciepła z pstrąga z akcentem regionalnym oraz użyciem produktów zarejestrowanych i chronionych w EU.  Uczeń klasy III a Maciej Kluba zajął II miejsce.

Czytaj więcej: II miejsce w konkursie „Smak Pstrąga w Pieninach”

Ogólnopolska Olimpiada z Wiedzy o Planowaniu i Zarządzaniu Karierą Zawodową

olimpiada o planowaniu karierąPragniemy poinformować, że Nasi uczniowie: Agnieszka Bruszkiewicz z klasy 3b, Małgorzata Worytkiewicz z 3i, Martyna Zielińska z 3 c oraz Robert Pabian z 4t zostali zakwalifikowani do II etapu – okręgowego Ogólnopolskiej Olimpiady z Wiedzy o Planowaniu i Zarządzaniu Karierą Zawodową. 

Czytaj więcej: Ogólnopolska Olimpiada z Wiedzy o Planowaniu i Zarządzaniu Karierą Zawodową

Maciej Kluba laureatem II miejsca w I Ogólnopolskim Konkursie Szkół Gastronomicznych

ogolno kon szkol gastroKonkurs odbył się 18 kwietnia 2015r. w Małopolskiej Szkole Gościnności w Myślenicach. Tematem były MAŁOPOLSKIE PRODUKTY REGIONALNE I TRADYCYJNE, a w szczególności JABŁKA RACIECHOWICKIE. Uczestnicy finału (12 os.) mieli za zadanie wykonać zakąskę zimną lub gorącą i danie główne, wykorzystując w każdym daniu Jabłka z Raciechowic.

Czytaj więcej: Maciej Kluba laureatem II miejsca w I Ogólnopolskim Konkursie Szkół Gastronomicznych
Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok