W dniu 17 września 2016 roku w Skoczowie na Rynku odbyły się XIII Regionalne Dni Rybactwa. Imprezie towarzyszyły wystawy rybackie oraz konkursy kulinarne. Tego dnia odbyły się również Mistrzostwa w Przyrządzaniu Potraw z Karpia dla uczniów szkół gastronomicznych. Naszą szkołę reprezentowali: Paulina Piegza z klasy kl. IIIb oraz Przemysław Kurek z klasy IVk, którzy wykazali się dużą kreatywnością i innowacją zarówno w sferze kulinarnej jak i estetycznej.
Czytaj więcej: 17.09.2016 - Mistrzostwa w Przyrządzaniu Potraw z KarpiaOd 4 kwietnia do 27 maja br. uczniowie z klasy 3 c: Tomasz Guzik, Karol Kućka i Grzegorz Pazdan uczestniczyli w międzyszkolnych rozgrywkach w ramach konkursu ekonomicznego dla uczniów i uczennic szkół ponagimnazjalnych: „Wirtualny Menedżer IV”. Konkurs został przeprowadzony z wykorzystaniem gry symulacyjnej Innowacyjne Przedsiębiorstwo Produkcyjne.
Czytaj więcej: Wirtualny Menedżer IVW sobotę 19 marca 2016 roku w restauracji „Pod Aniołami” na ul. Grodzkiej 35 odbył się Konkurs „Deska wędlin” ze świniobicia w Liszkach.
Naszą szkołę reprezentowało 10-ciu uczniów.
Paulina Wojtusik z klasy 4b zajęła 3 miejsce i otrzymała również dodatkową nagrodę specjalną ufundowaną przez Pana Jacka Łodzińskiego, właściciela restauracji.
15 kwietnia w Myślenicach odbył się II MIĘDZYNARODOWY KONKURS KULINARNY „Smak Gościnności”, w którym udział wzięła dwuosobowa drużyna z Naszej Szkoły w składzie: Katarzyna Barszczewska i Katarzyna Krzyworzeka z klasy IIA.
Czytaj więcej: 15.04.2016 - Wyróżnienie i puchar dla szkoły w II Międzynarodowym Konkursie Kulinarnym „Smak...