Menu główne

ava1

LOGO LIBRUS poziome

Sukcesy w Międzynarodowym Konkursie Gastronomicznym w Bratysławie 2019

bratyslawa2019W dniach 16-18.10.2019 odbył się Międzynarodowy Konkurs Gastronomiczny w Bratysławie. Dwie uczennice z naszej szkoły wzięły w nim udział. Julia Dyrla z klasy IIIh zajęła drugie miejsce w kategorii barman.

II i III miejsce w konkursie ,,Mam zawód. Mam fantazje” 2019

Tomek2019 okUczniowie naszej szkoły w konkursie ,,Mam zawód. Mam fantazje” uzyskali bardzo wysokie wyniki. Konkurs był zorganizowany w ramach projektu „Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce II”.

Czytaj więcej: II i III miejsce w konkursie ,,Mam zawód. Mam fantazje” 2019

5.04.2019 - II miejsce w Międzynarodowym Konkursie Kulinarnym Smak Gościnności 2019

szkola goscinnosci2019Dnia 5.04.2019r. w Małopolskiej Szkole Gościnności w Myślenicach odbyła się V edycja Międzynarodowego Konkursu Kulinarnego "Smak Gościnności 2019". Tematem przewodnim konkursu była śliwka suska sechlońska. Celem konkursu jest promowanie lokalnych produktów a takim właśnie jest śliwka posiadająca znak jakości Chronione Oznaczenie Geograficzne. Uczestnicy w czasie 150 minut przygotowali zakąskę i danie główne ze śliwką sechlońską w każdej z potraw. Następnie gotowe dania prezentowali jury degustacyjnemu.

Czytaj więcej: 5.04.2019 - II miejsce w Międzynarodowym Konkursie Kulinarnym Smak Gościnności 2019

22.09.2019 - III miejsce w Mistrzostwach Szkół Gastronomicznych w grillowaniu karpia

bogusia2019zatorW W dniu 22.09.2019 r. uczniowie naszej szkoły Przemysław Waligóra z kl.II c i Michał Szor z kl. II c uczestniczyli w Mistrzostwach Szkół Gastronomicznych w Grillowaniu Karpia, na Łowiskach Wędkarskich Zator Podolsze.
W zmaganiach uczestniczyły dwuosobowe zespoły ze szkół gastronomicznych, ocenianych przez Jury techniczne, które przy ocenie brało pod uwagę: przygotowanie stanowiska pracy, obróbkę, patroszenie karpia, zużyty surowiec, czystość pracy, profesjonalizm pracy oraz Jury degustacyjne, przebiegu, które oceniało wygląd i aranżację potrawy, dobór składników oraz smak przygotowanej potrawy.

Czytaj więcej: 22.09.2019 - III miejsce w Mistrzostwach Szkół Gastronomicznych w grillowaniu karpia

14.03.2019 - III Ogólnopolski Konkurs Kulinarny ,,Black Box" w Elblągu.

00000Nasza szkołę reprezentowali: Paweł Kabat i Szymon Wylęgły z klasy IV b. Uczniowie mieli za zadanie w ciągu 90 minut wykonać trzy dania zasadnicze z surowców wylosowanych z czarnej skrzynki.

Czytaj więcej: 14.03.2019 - III Ogólnopolski Konkurs Kulinarny ,,Black Box" w Elblągu.
Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok