16 listopada 2018 roku w Zespole Szkół Spożywczo-Gastronomicznych przy ul. Komorskiej w Warszawie odbył się finał X Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego ,,Kuchnia Polska na Mazowszu 2018”. Naszą szkołę w konkursie kulinarnym reprezentowali Patrycja Cieśla i Paweł Kabat z klasa IV B, a w konkursie kelnerskim Szymon Wylęgły z klasy IV B.
W konkursie kulinarnym zdobyliśmy III miejsce oraz wyróżnienie za najlepszą przystawkę gorącą.
W dniu 23.10.2018 roku w Tarnowie odbył się konkurs ,,Mam zawód. Mam fantazję” w konkurencji ,,Zakąski bankietowe”. Konkurs organizowany jest w ramach projektu „Modernizacja kształcenia zawodowego w Małopolsce II”. Organizatorem Konkursu jest Województwo Małopolskie - Departament Edukacji i Kształcenia Ustawicznego. Uczeń Witold Mondry z klasy II b zdobył I miejsce. W zmaganiach konkursowych brało udział 16 szkół z terenu województwa Małopolskiego.
Czytaj więcej: 23.10.2018 - I miejsce w konkursie ,,Mam zawód. Mam fantazję”, konkurencja ,,Zakąski bankietowe’’12.04. 2018 r. wyróżnienie otrzymał zespół w składzie: Wiktoria Nicia i Bartłomiej Rakoczy z klasy IIIB podczas IV Międzynarodowego Konkursu Kulinarnego - Smak Gościnności.
Tematem Konkursu była fasola "Piękny Jaś" z Doliny Dunajca.
Mistrzostwa Szkół Gastronomicznych w Grillowaniu Karpia, odbyły się 16.09.2018 r. na Łowiskach Wędkarskich Podolsze W zmaganiach uczestniczyły dwuosobowe zespoły ze szkół gastronomicznych, oceniane przez:
Czytaj więcej: 16.09.2018 - II miejsce w Mistrzostwach Szkół Gastronomicznych w Grillowaniu Karpia21 grudnia 2017 r. uczniowie Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 1 wzięli udział w tegorocznym Konkursie Wypieków Bożonarodzeniowych. Uczestnicy konkursu przedstawili 10 prac konkursowych - były to niebanalne wypieki cukiernicze, które korespondowały z tematyką zbliżających się Świąt Bożego Narodzenia. Ciekawy i estetyczny wygląd przygotowanych wypieków zachęcił jury do degustacji, która potwierdziła wykwintny smak wyrobów cukierniczych.
I tak oto wyłoniono zwycięzców: