14 kwietnia 2015 roku, uczennica Anna Kućka, wzięła udział w V Międzyszkolnym Konkursie Kulinarnym GOTUJ Z PASJĄ, poświęconym Hannie Szymanderskiej, autorce książek kulinarnych i popularyzatorce kuchni regionalnych, która zginęła w wypadku samochodowym. W konkursie udział wzięło 16 zawodników. Zmagania młodych adeptów sztuki kulinarnej odbyły się pod hasłem PRAWDZIWA KUCHNIA POLSKA. SMAK I TRADYCJA.
Czytaj więcej: IV miejsce uczennicy klasy IIc Anny Kućki w konkursie kulinarnym w WiśleZłote medale dla Izy Łąkas (kl. IIc) i Karola Świt (kl. IIId) za tort oraz srebrne medale dla Pauliny Wojtusik (kl. IIIb) i Marcina Bujakowskiego (kl. IIa) za deser w XIII Międzynarodowym Konkursie Cukierniczym „SWEET CUP 2015".
W dniu 19 lutego 2015 roku w Presovie na Słowacji odbył się XIII Międzynarodowy Konkurs Cukierniczy „SWEET CUP 2015”, w którym uczestniczyło 19 reprezentacji szkół.
Czytaj więcej: XIII Międzynarodowy Konkurs Cukierniczy „SWEET CUP 2015"Dnia 20.09.2014 r. odbył się konkurs kulinarny Mistrzostwa w Przyrządzaniu Potraw z Karpia dla uczniów szkół gastronomicznych organizowanych w ramach XII Dni Regionalnych Dni Rybactwa w Skoczowie. Do konkursu zakwalifikowało się 12 zespołów ze szkół. Nasi uczniowie Karolina Wojnarowska i Bartosz Fryc z kl. IV b zajęli III miejsce oraz wyróżnienie za smak. Karolina i Bartek sporządzili Karpia na karmelizowanym porze z orzechami z dodatkiem mamałygi i sałatki z kopru włoskiego.
Czytaj więcej: 20.09.2014 - III miejsce i wyróżnienie w Mistrzostwach w Przyrządzaniu Potraw z Karpia26 września odbył się w Wysowej konkurs kulinarny dla uczniów szkół ponadgimnazjalnych PASTERSKIE TRADYCJE. Impreza odbyła się w ramach VII Święta Rydza.
Konkurs składał się z trzech części: część I - wiedzy, część II sensoryczna, część III - kulinarna. Przedmiotem I części Konkursu była wiedza o produktach wpisanych na listę produktów tradycyjnych Ministerstwa Wsi i Rozwoju Rolnictwa. Przedmiotem części II była analiza sensoryczna produktów pochodzenia roślinnego i zwierzęcego (kasze, tłuszcze i zioła). W części III uczniowie sporządzili potrawy przygotowane tak, aby składnikiem każdej były leśne grzyby i baranina bądź jagnięcina polskiego pochodzenia.
Srebrne medale dla Pauliny Jasek i Adriana Bujaka z klasy IV b w XII Międzynarodowym Konkursie Cukierniczym „SWEET CUP 2014".
W dniach 20-21.02.2014r. w Presovie na Słowacji odbył się XII Międzynarodowy Konkurs Cukierniczy „SWEET CUP 2014”, w którym uczestniczyło 20 reprezentacji szkół.
Konkurs odbywał się w czterech kategoriach: kucharz, cukiernik, sprzedawca i dekorator. Tematem konkursu były „Kontrasty".Uczniowie naszej szkoły wzięli udział w kategoriach: kucharz i cukiernik.
Paulina Jasek wykonała tort malinowy, a Adrian Bujak wykonał deser z gorzkiej czekolady z musem czekoladowo-śliwkowym w towarzystwie kolorowego pieprzu i sosu malinowego.
Młodzież przygotowała: p. Wanda Fundament.