Menu główne

ava1

LOGO LIBRUS poziome

07.11.2013 - Etap wewnątrzszkolny VI edycji Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej

iii ohW dniu 7.11.2013 r. odbył się etap wewnątrzszkolny VI edycji Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej pod tytułem "funkcja hotelowa w obiektach zabytkowych". Udział wzięli uczniowie z klasy II h, IV h oraz IV i. Do etapu okręgowego który odbędzie się 15 stycznia 2014 roku zakwalifikowały się: Justyna Broś oraz Justyna Guśtak z klasy IV h.

Serdecznie gratulujemy i życzymy powodzenia w kolejnym etapie !

Czytaj więcej: 07.11.2013 - Etap wewnątrzszkolny VI edycji Olimpiady Wiedzy Hotelarskiej

21-25.10.2013 - IX Międzynarodowy Konkurs Szkół Gastronomicznych w Bratysławie

ix midzynarodowy konkurs szk gastronomicznych w bratysawW dniach od 21 do 25 października 2013 r. uczniowie Zespołu Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie uczestniczyli w IX Międzynarodowym Konkursie Szkół Gastronomicznych w Bratysławie. W konkursie pod nazwą „Europa 2013” rywalizowali uczniowie w zawodach kucharz, kelner, barman, cukiernik. 
Zespół Szkół Gastronomicznych nr 1 w Krakowie był reprezentowany przez: 
- Ewelinę Krawczyk i Jolantę Oksień uczennice klasy IVa - w zawodzie kucharz. 
- Justynę Śliwę i Katarzynę Tłuszcz z klasy IVj - w zawodzie kelner. 
- Joannę Winiarską z klasy IVj - w zawodzie barman.

Czytaj więcej: 21-25.10.2013 - IX Międzynarodowy Konkurs Szkół Gastronomicznych w Bratysławie

21.09.2013 - X Mistrzostwa Juniorów w Przyrządzaniu Potraw z Karpia oraz Konkurs Kulinarny na Najlepszą Potrawę z Karpia

karp201321 września 2013 r. na rynku w Skoczowie odbyły się X Mistrzostwa Juniorów w Przyrządzaniu Potraw z Karpia oraz Konkurs Kulinarny na Najlepszą Potrawę z Karpia dla amatorów w ramach XI Regionalnych Dni Rybactwa.

Do konkursu zakwalifikowali się uczniowie: Tomasz Nowak i Damian Mendalski z kl. III a. W konkursie startowali uczniowie z Wisły, Tychów, Rzeszowa, Wrocławia, Cieszyna, Międzyświecia, Bielska- Białej.

Nasi uczniowie wywalczyli IV miejsce w VIII Międzynarodowych Mistrzostwach Europy w przygotowywaniu potraw z karpia w ramach XI Regionalnych Dni Rybactwa.

Czytaj więcej: 21.09.2013 - X Mistrzostwa Juniorów w Przyrządzaniu Potraw z Karpia oraz Konkurs Kulinarny na...

29.09.2013 - IV miejsce w konkursie kulinarnym „Kuchnia odnaleziona”, który odbył się w ramach VI Święta Rydza w Wysowej Zdroju

swieto rydza2013Przedmiotem konkursu były potrawy przygotowane tak, aby składnikiem każdej z nich były grzyby i choć jeden z produktów zarejestrowanych na liście produktów tradycyjnych lub regionalnych województw małopolskiego lub podkarpackiego. Potrawy były oceniane w kategoriach: przystawka i danie główne.
Naszą szkołę reprezentowała drużyna w składzie: Adrian Bujak IVa, Mateusz Kania i Tomasz Nowak z klasy IIIa.

Czytaj więcej: 29.09.2013 - IV miejsce w konkursie kulinarnym „Kuchnia odnaleziona”, który odbył się w ramach VI...

1.06.2013 - III Festiwal Kulinarny „Smak Pienińskiego Pstrąga”

pstrag20131 czerwca 2013r. w przepięknej scenerii, u podnóża Trzech Koron, w Sromowcach Niżnych odbyła się III edycja Konkursu Kulinarnego „ Smak Pienińskiego Pstrąga”.
Festiwal jak co roku zorganizowało Stowarzyszenie Małopolskich Kucharzy i Cukierników. Celem konkursu jest promocja regionu, pogłębienie wiedzy i sztuki kulinarnej. Startujący w konkursie mieli za zadanie przygotować przystawkę zimną lub ciepłą z ,,akcentem regionalnym".

Czytaj więcej: 1.06.2013 - III Festiwal Kulinarny „Smak Pienińskiego Pstrąga”
Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok