Menu główne

ava1

LOGO LIBRUS poziome

18.09.2010 - V Mistrzostwa Europy w Przyrządzaniu Potraw z Karpia

skoczow2010LAUREACI III miejsca - PUCHAR dla szkoły - MEDALE dla uczniów w V Mistrzostwach Europy w Sporządzaniu Potraw z Karpia w kategorii juniorów w Skoczowie.

Jury w składzie: Jean Bos, Waldemar Hołówka, Grzegorz Komanderek, Krzysztof Gawlik, Wiesław Wróblewski, Mirosław Czajkowski, Jacek Dutka. W finale uczestniczyło 6 zespołów w trudnej konkurencji nasi uczniowie dzielnie wywalczyli III miejsce z minimalną ilością punktów do pierwszego.

26.06.2010 - V Festiwal Kuchni Greckiej

Szczególne wyróżnienie dla uczniów, dla młodych talentów

 

festiwal_kuchni_greckiejW dniu 26 czerwca 2010 w nowo otwartym Hotelu Swing w Krakowie odbyła się V już edycja Festiwalu Kuchni Greckiej. Organizatorem tego kulinarnego wydarzenia był Teofilos Vafidis, znany wszystkim z licznych występów i programów telewizyjnych oraz Kapituła  Klubu Szefów Kuchni ATENY i Kapituła Szefów Kuchni Polska. Festiwal jest coroczną imprezą, która ma na celu propagowanie w Polsce tradycyjnej kuchni greckiej, oryginalnych, regionalnych receptur i produktów tak wśród hotelarzy, restauratorów, szefów kuchni i kucharzy jak i wśród konsumentów.

19.03.2010 - II Beskidzki Konkurs Młodych Kelnerów


cieszyn_2010W dniu 19 marca 2010 r. w Zespole Szkół Ekonomiczno - Gastronomicznych w Cieszynie, odbył się II Beskidzki Konkurs Młodych Kelnerów, pt: "Aranżacja stołu okolicznościowego". W konkursie wzięło udział 9 ekip z różnych szkół o profilu gastronomicznym. Jury pod przewodnictwem p. Bogdana Gałuszki oceniało sylwetkę zawodową, poprawność kompozycji menu, organizację pracy podczas nakrywania stołu, znajomość zasad obsługi konsumenta oraz prawidłowość nakrycia stołu. Uczestnicy konkursu w czasie 120 minut przygotowali stół do zaplanowanej aranżacji a następnie odpowiadali na pytania komisji.

Czytaj więcej: 19.03.2010 - II Beskidzki Konkurs Młodych Kelnerów

11.06.2010 - V Beskidzki Konkurs Młodych Barmanów

IV miejsce Iwony Pastuszki w V Beskidzkim Konkursie Młodych Barmanów

 

I_PastuszkaW dniu 11 czerwca 2010 r. w Zespole Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Cieszynie, odbył się V Beskidzki Konkurs Młodych Barmanów. W konkursie wzięło udział 29 uczniów z  różnych szkół o profilu gastronomicznym. Poziom zawodów był niezwykle wysoki i wyrównany, a różnice punktowe w ocenach jury różniły się bardzo nieznacznie. Uczniowie wykonywali napoje mieszane w dwóch kategoriach: Short  Fancy Drink i Soft RedBull Drink. Naszą szkołę reprezentowali: Iwona Pastuszka kl. 2c oraz Damian Cebula klasa 2j. Pod opieką mgr inż. Iwony Katarzyńskiej. Drinki były oceniane przez dwie komisje: techniczną i degustacyjną (metoda włoska).

25.03.2010 - Międzynarodowy Konkurs Sweet Cup 2010 w Presowie


sweet_cup_201025 marca 2010 r. odbył się Międzynarodowy Konkurs SWEET CUP 2010 w Presovie. Organizatorem konkursu była Stredna Odborna Škola Obchodu a Sluzieb. Uczniowie z naszej szkoły startowali w dwóch kategoriach.
Justyna Pazera z klasy 3a reprezentowała Szkołę w kategorii DESER: „Przysmak czekoladowy o smaku chilli z nutą pianki truskawkowej z sosem winnym” i Mateusz Musiałek również z klasy 3a konkurował w kategorii TORT: „Tort czekoladowo - orzechowy z fantazją smakową”.

 

Nasi uczniowie zajęli I miejsce z wyróżnieniem w klasyfikacji zagranicznej!

Pliki cookie ułatwiają świadczenie naszych usług. Korzystając z naszych usług, zgadzasz się, że używamy plików cookie.
Ok