26 listopada 2009 roku w Zespole Szkół Gstronomicznych im. Jana Pawła II w Warszawie odbył się Finał Ogólnopolskiego Konkursu Gastronomicznego "Kuchnia Polska na Mazowszu 2009". W konkursie wystartowało 40 zespołów tj. 120 uczniów z całej Polski. Do finału zakwalifikowało się 12 zespołów.
18 listopada 2009 r. w Zespole Szkół Ekonomiczno - Gastronomicznych w Cieszynie odbył się I Beskidzki Konkurs Młodych Kucharzy. W konkursie uczestniczyło 18 uczniów ze szkół gastronomicznych Polski południowej oraz Czeskiego Cieszyna. Tematem przewodnim konkursu były ryby i owoce morza. Młodzi kucharze w ciągu dwóch godzin musieli przyrządzić smakowite dania, a następnie w ciągu 15 minut przygotować je do prezentacji i degustacji.
Czytaj więcej: 18.11. 2009 - Wielki sukces na I Beskidzkim konkursie
W piątek 13 listopada 2009 roku odbył się w Tarnowie finał Międzyszkolnego Konkursu na Najlepszego Ucznia w Zawodzie KUCHARZ. Tytułem konkursu był "Kolorowy świat przekąsek".
Uczniowie przygotowali przekąskę zimną i gorącą. I MIEJSCE zajął uczeń klasy 2a Łukasz Dobek, przygotowany przez mgr inż. Alicję Wcisło.
Czytaj więcej: 13.11.2009 - Konkurs w na najlepszego ucznia w zawodzie Kucharz
W dniu 19 listopada odbyła się XII Wielka Kolekcja Kulinarna. Tegoroczna edycja przebiegała pod hasłem „Uczty polskie” organizowana przez Krakowską Kongregację Kupiecką. Jak co roku nasza szkoła uczestniczyła w konkursie kulinarnym współzawodnicząc z restauracjami krakowskimi oraz szkołami z województwa małopolskiego. Nasi uczniowie w wielkim stylu zajęli III miejsce w Kat. Napitek z „Nalewką Dziadka Antoniego”
W dniach od 2-6 listopada 2009 roku uczniowie naszej szkoły uczestniczyli w V Międzynarodowym Konkursie Szkół Gastronomicznych w Bratysławie. Naszymi rywalami były zespoły ze Słowacji, z Chorwacji i Czech.